افراد با غلبه بلغم. بلغمی مزاج ( سرد و تر )

( غذاها و میوه های ممنوعه )

گوشت گاو. مرغ بازاری. ماهی. لبنیات. سوپ جو. غذاهای مانده و فریزشده. فست فودها و تنقلات. ماکارونی. کدو خورشتی. عدس. نوشابه. نارنگی. پرتقال. انارترش. آبغوره و آبلیمو. خیار. گوجه.

(غذاها و میوه های مفید )

هر غذایی که گرم و مخصوصاً گرم و خشک باشد

مانند : گوشت شتر. گوشت گوسفند. کله و پاچه گوسفند. گوشت مرغ رسمی و خانگی. گوشت بلدرچین و کب. فسنجان بدون رب انار. زنجبیل و دارچین. زیره و گلپر داخل غذاها. گردو. خرما. بادام. کرفس.

و مصلحاتی مانند : نعنا. پونه. ریحان.



تاريخ : برچسب:غذاها و میوه های ممنوع و مفید ,مزاج سرد, | | نویسنده : m |

افراد با غلبه سودا. سوداوی مزاج ( سرد و خشک )

( غذاها و میوه های ممنوعه )

هرگونه سردی مثل : گوشت گاو و مرغ بازاری . ماهی. ماکارونی. غذاهای مانده و فریزشده. غذاهای ترش. لبنیات. فست فود و تنقلات. کدوخورشتی. عدس. جو. آبغوره و آبلیمو

میوه ها مثل : نارنگی. پرتقال و میوه های ترش

( غذاهای مفید )

گوشت شتر. گوشت گوسفند. گوشت مرغ محلی. کله پاچه. قیمه بدون رب و سیب زمینی. فسنجان بدون رب انار. خرما. گردو. بادام. عسل. سیب. موز. انجیر. مویز. نخود آبگوشتی. گندم. کرفس. شوید و جعفری. نعنا. ریحان. پونه

بوهای خوشی مثل : بوی زعفران و گلاب . عود و مشک و ... 



تاريخ : برچسب:غذاهای مفید و ممنوع برای مزاج سرد وخشک, | | نویسنده : m |

افراد با غلبه صفرا. صفراوی مزاج ( گرم و خشک )

( غذاها و میوه های ممنوعه )

گوشت شتر. بلدرچین کبک. گردو. خرما. بادمجان. فسنجان. سبزی شوید. سبزی شویدو جعفری. فلفل. دارچین. زنجبیل. زیره .

( غذاها و میوه های مفید )

ماهی. گوشت گوسفند. سوپ جو. آلو بخارا. اسفناج. پرتقال. لیموشیرین. انار. سبزی گشنیز و کاهو. زرشک.



افراد با غلبه دم. دموی مزاج ( گرم و تر )

( غذاها و میوه های ممنوعه )

گوشت گاو. گوشت شتر. کله پاچه گوسفند. ماکارونی. غذاهای مانده و فریزشده. بادمجان. فلفل. زیره. دارچین. زنجبیل.

( غذاها و میوه های مفید)

گوشت ماهی. گوشت بوقلمون. گوشت گوسفند. کدوحلوایی. سوپ جو. آلو بخارا. زرشک. آبغوره و آبلیمو. هندوانه. پرتقال. لیموشیرین. اسفناج و بورانی.



تاريخ : برچسب:غذاهای مفید و ممنوع برای افراد مزاج گرم, | | نویسنده : m |

فریز کردن : ماهی منجمد را باید در دمای 18- تا 20- درجه سانتی گراد نگهداری کرد. توجه کنید تمام آبزیان مانند گروه ماهی های سفید برای فریزکردن مناسب نیستند ، زیرا از کیفیت گوشتِ لطیف آن ها پس از فریزکردن کاسته می شود ، اما گروه ماهی های چرب یا دارای گوشت سفت ، مانند قباد ، هامور و ... برای انجماد مناسب اند و سریع تر از سایر ماهی ها منجمد می شوند. ماهی را می توانید به یکی از سه روش زیر فریز کنید :

روش اول : ماهی را تمیز کرده و خشک کنید ، سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده ، هوای داخل کیسه را کاملاً خارج کنید و با درج تاریخ و اطلاعات در فریزر قرار دهید.

روش دوم : پس از تمیزکردن ماهی ، محلولی از دو قاشق سوپ خوری نمک و یک لیتر آب تهیه کنید و ماهی را به مدت 30 ثانیه در این محلول قرار دهید ، سپس آبکش کرده تا آب اضافی آن خارج شود.

روش سوم : بهترین روش برای فریزکردن ماهی این است که ماهی را فیله کرده ، سپس آن را در کاغذ آلومینیومی بپیچانید و با درج تاریخ و اطلاعات در فریزر قرار دهید. در صورتی که آبزیان را بدون پوشش و محافظ مناسب در فریزر قرار دهید یا محافظ آن دارای پارگی باشد ، قسمتی از ماهی که در معرض هوا ( اکسیژن ) قرار گرفته ، به رنگ سفید درآمده ، خشک و سفت می شود ، این حالت را اصطلاحاً « سوختگی در فریزر » می نامند. 



تاريخ : برچسب:فریزکردن ماهی, ماهی , , | | نویسنده : m |

انگور

انگور منبع خوبی از ویتامین های B6 ، C ، A است. مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و سلنیوم در انگور وجود دارند. انگور به اکسیرجوانی مشهور است. با مصرف این میوه اثرات پیری دیرتر به سراغتان می آید و پوستتان شادابتر می شود. انگور قلب شما را سالم نگه داشته و فشارخون را تنظیم می کند. خوردن انگور برای پیشگیری از سرطان، درمان یبوست و کم خونی مفید است. بی اشتهایی، نفخ شکم، سردرد و بوی بد دهان با نوشیدن آب انگورتازه برطرف می شود.



تاريخ : برچسب:انگور اکسیرجوانی, فایده میوه ها, | | نویسنده : m |

انتخاب ماهی تازه :

هنگامی که ماهی تازه را در کفِ دست قرار دهید ، سر و دُم آن به سمت پایین خم نمی شود و اگر با انگشت روی بدن ماهی فشار آورید ، جای انگشت به سرعت از بین می رود.

ماهی تازه نسبت به حجم خود ، سنگین تر است و شکم کشیده و سفتی دارد ، اما ماهی فاسد سبک است ، روی آب شناور می شود و شکم متورمی دارد.

ماهی تازه بوی مطبوعی مانند خزه و آب دارد و بوی زُهم ، ناشی از ماندگی ماهی است که حتی پس از شستشو نیز کاملاً از بین نمی رود.

چشم های برجسته و براقی دارد ( در این حالت ، چشم ها شفاف و مساوی با حدقه اند ، اما اگر چشم ها فرو رفته  و کدر باشند ، ماهی فاسد شده است ).

فلس ها کاملاً درخشان بوده و محکم به بدن متصل است.

مخرج ماهی ، کاملاً بسته و معمولاً به رنگ روشن است.

دهان ماهی بسته است.

آبشش آن به رنگ قرمز بوده و از مخاطی شفاف و بدون بو پوشیده شده است.

گوشت آن صاف و سفت است ، حالت لاستیکی دارد و کاملاً به استخوان چسبیده است.

خرید :

خرید آبزیان تازه فقط در سواحل دریای خزر ، خلیج فارس و دریای عمان و حداکثر تا فاصله 100 کیلومتری از ساحل توصیه می شود ، در غیر این صورت آن ها را حتماً به شکل یخ زده خریداری کنید.

امروزه ، ماهی ها به شکل کامل ، شکم خالی ، فیله یا استیک به فروش می رسند. گوشت فیله یا استیک ماهی باید روشن ، شفاف ، تقریباً براق ، فاقد لکه و کبودی باشد ، رنگ آن با نوع ماهی مطابقت کند و لبه های آن خشک نباشد. فیله ها باید سفت و بدون فاصله در کنار هم بسته بندی شده باشند.

حتماً به تاریخ انقضای مندرج روی بسته بندی آبزیان توجه کرده و از خرید بسته ای که تاریخ انقضای آن نزدیک است ، خودداری کنید.

 برای انتخاب و تشخیص بهتر و آسان تر ماهی سالم ، بهتر است آن را به شکل کامل خریداری کنید و پس از خرید ، به سرعت در یخچال یا فریزر قرار دهید.

هنگام خریدِ آبزیان منجمد ، دقت کنید کاملاً یخ زده باشند و نشانه ای از ذوب شدن یخ در آن ها دیده نشود. ماهی منجمدی را خریداری کنید که حتماً در بسته بندی های مقاوم ، سالم ، بدون سوراخ و بدون برفک باشد ، زیرا برفک نشان دهنده نوسان دمای فریزر است ، همچنین آثار سوختگی ناشی از انجماد ، رنگ پریدگی ، تیرگی و کدری در گوشت وجود نداشته باشد. 



تاريخ : برچسب:نکاتی برای خرید ماهی تازه, | | نویسنده : m |

خورش فسنجان با گوشت قلقلی 

 



تاريخ : برچسب:خورش فسنجان, | | نویسنده : m |

انار

انار یک میوه عالی برای سلامت قلب و رگ ها به شمار می رود. انار می تواند شما را درمقابل حملات قلبی و سکته مصون نگه دارد. آنتی اکسیدان های موجود در انار هم از رسوب کلسترول خون و تنگ شدن دیواره رگ ها جلوگیری کرده و از بروز لخته های خونی پیشگیری می کند. انار آنتی اکسیدان های فراوانی دارد با رادیکال های آزاد به خوبی می جنگد و به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می کنند که حتما انار را در بخشی از رژیم غذایی روزانه جای دهید.  



تاريخ : برچسب:فایده میوه ها ، فایده انار, | | نویسنده : m |

کوکو سیب زمینی به شکل ستاره

سیب زمینی  4 عدد متوسط

پیاز 1 عدد

تخم مرغ 2عدد

نمک و فلفل و زردچوبه

سیب زمینی خام و پیاز را رنده می کنیم و با تخم مرغ مخلوط می کنیم و به مقدار دلخواه نمک  وفلفل و زردچوبه اضافه می کنیم و هم می زنیم.

کمی روغن در ماهی تابه می ریزیم و صبر می کنیم تا گرم شود. از قالب ستاره ای ( یا هر قالبی که دارید ) استفاده کنید و با قاشق مواد کوکو را داخل قالب بریزید تا کوکوی ساده شما ، شکل قشنگی داشته باشد. 



تاريخ : برچسب:کوکو سیب زمینی به شکل ستاره, | | نویسنده : m |

تهیه این سالاد خیلی آسونه ،الان چون فصل انار هست از انارهای قرمز وشیرین سالاد خوشمزه درست کنید. 

سالاد انار

کاهو  300 گرم

خیار  4 عدد

انارمتوسط 2 عدد

پیاز 1 عدد

کاهوها را ریز می کنیم و پیازها را هم خلالی می کنیم. انار( شیرین و قرمز خیلی سالاد را خوشمزه تر می کند.) دانه شده و خیار حلقه شده را هم می ریزیم . در موقع سرو سالاد روی آن سس سالاد می ریزیم.

 



تاريخ : برچسب:سالاد , | | نویسنده : m |