انتخاب ماهی تازه :
هنگامی که ماهی تازه را در کفِ دست قرار دهید ، سر و دُم آن به سمت پایین خم نمی شود و اگر با انگشت روی بدن ماهی فشار آورید ، جای انگشت به سرعت از بین می رود.
ماهی تازه نسبت به حجم خود ، سنگین تر است و شکم کشیده و سفتی دارد ، اما ماهی فاسد سبک است ، روی آب شناور می شود و شکم متورمی دارد.
ماهی تازه بوی مطبوعی مانند خزه و آب دارد و بوی زُهم ، ناشی از ماندگی ماهی است که حتی پس از شستشو نیز کاملاً از بین نمی رود.
چشم های برجسته و براقی دارد ( در این حالت ، چشم ها شفاف و مساوی با حدقه اند ، اما اگر چشم ها فرو رفته و کدر باشند ، ماهی فاسد شده است ).
فلس ها کاملاً درخشان بوده و محکم به بدن متصل است.
مخرج ماهی ، کاملاً بسته و معمولاً به رنگ روشن است.
دهان ماهی بسته است.
آبشش آن به رنگ قرمز بوده و از مخاطی شفاف و بدون بو پوشیده شده است.
گوشت آن صاف و سفت است ، حالت لاستیکی دارد و کاملاً به استخوان چسبیده است.
خرید :
خرید آبزیان تازه فقط در سواحل دریای خزر ، خلیج فارس و دریای عمان و حداکثر تا فاصله 100 کیلومتری از ساحل توصیه می شود ، در غیر این صورت آن ها را حتماً به شکل یخ زده خریداری کنید.
امروزه ، ماهی ها به شکل کامل ، شکم خالی ، فیله یا استیک به فروش می رسند. گوشت فیله یا استیک ماهی باید روشن ، شفاف ، تقریباً براق ، فاقد لکه و کبودی باشد ، رنگ آن با نوع ماهی مطابقت کند و لبه های آن خشک نباشد. فیله ها باید سفت و بدون فاصله در کنار هم بسته بندی شده باشند.
حتماً به تاریخ انقضای مندرج روی بسته بندی آبزیان توجه کرده و از خرید بسته ای که تاریخ انقضای آن نزدیک است ، خودداری کنید.
برای انتخاب و تشخیص بهتر و آسان تر ماهی سالم ، بهتر است آن را به شکل کامل خریداری کنید و پس از خرید ، به سرعت در یخچال یا فریزر قرار دهید.
هنگام خریدِ آبزیان منجمد ، دقت کنید کاملاً یخ زده باشند و نشانه ای از ذوب شدن یخ در آن ها دیده نشود. ماهی منجمدی را خریداری کنید که حتماً در بسته بندی های مقاوم ، سالم ، بدون سوراخ و بدون برفک باشد ، زیرا برفک نشان دهنده نوسان دمای فریزر است ، همچنین آثار سوختگی ناشی از انجماد ، رنگ پریدگی ، تیرگی و کدری در گوشت وجود نداشته باشد.
نظرات شما عزیزان: